Monday, 9 June 2014

maton nak bohong


lamanya tak menjenguk ke blog usang ni.. sibuk sangat sampai tak tau nak buat apa.. hekhek.. hari ni baqu qasa macam ada kelapangan sangat tu yang tergerak hati nak belanja satu entry ni.. *ada ka orang nak baca* haha..acc aku baru mula final exam harini, dua paper yang setel, tinggal tiga ja lagi.. tapi sedikit frust la bila paper major subjek etika kaunseling aku kantoi dekat esei.. dah la 10 markah beb.. :'( menangis tadah baldi pun tak guna.. aku pulun jugak la study cuma nasib tak berapa nak baik yang aku study tu boleh kata 90% masuk dalam bahagian objektif. ahh punggah! tapi tu la Allah mudahkan aku untuk paper sejarah petangnya tu.. Alhamdulillah A+ lulus dalam tangan.. hihihi

haa back to the point omputih cakap kan, mcm tadi aku gtau aku ada masa lapang yang tahap melampau punya sebab gap untuk next paper 8 hari kemudian nuh.. bapak lama. qasa macam nak tidoq smpai 7 hari kemudian ja baqu bangun.. *tak bangun teruih baqu hang tau maton! * punya tak tau nak buat apa, nak tengok movie line lembab macam siput vavi, nak sembang tak dak kawan, nak makan, duet makanan abeh.. pusing tunggang terbalik punya pikiaq, eh? lama tak memohong kat blog kan? so apa lagi tersengih depan lappy ni memikiokan apa aku nak bohong malam ni..

so tawan tawan *gedik* malam ni i rasa i nak story dekat uolss pasal kawan i.. kawan baik i.. yaka? tak tak.. dia kawan yang saaangat baik bagi i.. i tak penah jumap orang macam dia.. acc dia lelaki berumur 23 tahun, let me introduce him as a Z.. maklumat sulit terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu.. alah point dia aku nak story pasal dia, pasal persahabatan kami, pasal aku banyak susahkan dia, pasal kebaikkan dia, sabar dia dan juga yang paling best dia kawan yang paling havoc kalau nak ajak mengumpat..haha.. bukan mengumpat dengki tu idok ler, macam kalau orang buat benda pelik2 sikt mula la kami berdua bagi "komen komen" bernasss saaanad! haha.. jaga-jaga enrtry kali ni mau dalam lima enam tujuh page.. so kalau yang tak makan lagi tu, solat ka baik sudahkan apa yang patut dulu..

okeh, kita mulakan dengan perkenalan aku dgn dia.. *dah kenapa lain macam sangat bunyi ni* okelah kita pendekkan eh, aku kenal dengan Z dalam fb ajerr.. aku jarang approve orang tak kenal ni, tapi bila aku tgk profil Z ni, ooo dia ni kwn kepada kwn aku (kawan tu pun aku kenal dalam train ja, panda tidoq mati aku bagi nama kat dia). Z ni asalnya study maktab, mcm mana ntah aku nak terang aku pun tak tau macam mana dia boleh lepas study kat upsi ni..haha..ada lah program apa ntah..so mula dari situ Z chat aku smbang rancak lah sebab tau geng utaqa jugak habaq hang..lama-lama makin syok kawan dengan Z ni..makin hari makin rapat makin masuk kepala makin masuk ayaq..eh dak.. haha..

macam mana aa aku nak describe personaliti Z ni.. aku tak reti, tapi apa yang aku boleh cakap kalau tengok muka kemain nampak skema, pendiam..eh tapi dia memang pemalu pendiam sikit..cuma kalau dalam mesej ja dia rancak semacam macam dah kenai 30 tahun.. boleh dikatakan personaliti aku dengan dia berbeza sangat, aku kasaq dan panas baran.. dia sopan dan penyabaq tahap klcc orangnya.. alaah mulut ja dia tu cakap nak mrah tapi dak pun..hahha..aku sendiri pun dah lama kawan dengan dia, kami ada la kot dalam tiga kali jumpa..aku ingat lagi, 1st time jumpa aku pi pinjam hard disk dia konon nak khatam segala movi yang ada dalam tu.. lepas tu aku curi-curi tengok gambaq dia dalam tu walaupun dia dh pesan jangan tengok..maton ni ingat nak dengaq cakap sgt ka? hahahah.. sori awookk..(amboi kemain banyak gambaq selfie yeee) kali kedua dia mai kolej aku bagi buah tangan sikit dari teluk batik. kali ketiga plak terserempak ja dekat open day kz. bagi aku tak semestinya kalau berkawan tu kena jumpa selalu kena keluaq sana sini, baqu havoq orang keyel kata yerr dak? lagipun ni persahabatan laki pompuan, ok what setakat macam ni..

eh eh lagi aku nak cita ni.. Z ni memang patut jadi kaunselor, bukannya aku! tapi tak kan aku nak jadi cikgu bi plak yer dakk.. speaking pun kelaut.. kenapa aku cakap macam tu sebabnya baru-baru ni aku mengalami satu keadaan di mana dalam istilah saintifiknya aku disahkan menghidapi sindrom meroyan akibat putus cinta.. haa naahh ambik hang.. Z merupakan antara orang yang paling banyak aku share pasal masalah aku ni selain nani.. nani aku takut takut sikit nak share sebab dia emo lebih bab aku dengan tuuutt tu.. sebabnya dari dlu g dia tak bapa setuju..haha..eh keluaq tajuk plak.. next time aku update entry pasal nani kedondeng tu plak.. so banyak la aku luahkan masalah aku mintak pendapat, nasihat dan sebagainya.. kadang2 qasa bersalah plak aku sesakkan kepala dia dengan masalah bodoh aku ni sedangkan dia pun tengah bergelut dengan praktikal dia..

apa yang aku respect dekat Z ni, kata-kata nasihat dia tu selalu menyentuh hati, maknanya macam menyuntik semangat aku yang down masa tu.. selalu aku cari dia bila aku agak-agak macam mula lemah, tak kuat dan macam-macam lagi lah.. kalau aku blur selalu aku mintak pandangan dia,, kalau aku marah pun cari dia jugak nak lepas.. nak ajak bergosip apatah lagi kan..haha..sebab tu nani panggil dia Z**** Jemah.. haaa kelas kau jah..hahah.. dia memang kawan yang baik...sangat! itu lah aku ni kadang2 qasa bersalah bila aku ingat balik aku selalu menyesakkan dia dengan masalah aku..kdang2 malu jgak tapi yelah kan kalau dh manusia bernama maton ni, malu dia tu tahan lama mana kan..

tadi macam banyak ja aku nak menipu pasal Z dalam entry kali ni, tapi tetiba macam dah blur plak.. tak kan nak wassap dia tnya "eh awak, apa lagi haa yang saya patut cerita pasal awak dalam blog ni?" emm.. setakat ni dulu lah kot aku nak membohong pasal Z.. len kali kalau ada lagi cerita yang menarik, aku akan kongsikan kat sini..aacceewaahh... bajet hijabsterr pemes pulokk.. so sebagai penutup izinka aku menyampaikan ucapan buat kawan baik aku ni cikgu Z, semoga awak sentiasa berada di bawah payung rahmatNya, diberi kesihatan yang baik, kesejahteraan dan rezeki yang tak putus-putus.. dan juga semoga kita jadi kawan baik selame lameeenyeerr.. sampai nanti anak-anak kita berkawan jugak..hahha.. jauh benor hoi hang pikiaq maton.. okeh okeh..tata uollsss..lebiuuu..
salam :)

No comments:

Post a Comment