Friday, 14 March 2014

Listen to me.. please..

diri aku sekarang ni berada dalam situasi di mana i cant do anything for my right. tersepit, sesak dada nak bernafas pun. bila dilihat ke belakang semula, yaa memang aku ambik keputusan yang berisiko.. tapi aku pun manusia biasa, yang tak lari dari buat salah, ada nafsu, keinginan nak happy macam orang lain. so salah sapa?

tak.. tak dak salah sapa-sapa.. cuma kalau aku diberi peluang untuk jelaskan hal sebenar, pertahankan diri, everything gonna be alright..hopefully.. acc, i really dont care about a lot of things, but when i do care, i care too much.. sampai bagi kesan pada emosi aku, rutin harian macam2 lagi la.. aku sendiri pon tak pasti sampai bila aku boleh bertahan.. dan bila sampai masanya aku feed up, apa akan jadi? aku takut nak fikir.. bila aku serabut, aku berharap masa tolonglah berlalu dengan pantas, supaya aku tak merasai setiap detik yang menyakitkan ni. di mana penamat cerita ni? ya Allah, air mata ni tak pernah kering. kadang2 rasa berdosa air mata ni membazir pada perkara yang selain Dia.. 

sampai bila? sampai bila? tak ada jawapan.. aku akan tunggu, sampai semuanya jelas.. setia menunggu keadaan kembali normal.. semoga aku terus bertahan.. tunjang kekuatan hanya diri sendiri yang mampu keluarkan.. jadi, tabahlah wahai halimaton.. orang lain tak tahu how strunggle u are sayang.. only yourself know it. so be patient. the best things happen unexpectedly :') trust Him, the one and only who always listen for u.
salam.

No comments:

Post a Comment