Friday, 14 March 2014

Listen to me.. please..

diri aku sekarang ni berada dalam situasi di mana i cant do anything for my right. tersepit, sesak dada nak bernafas pun. bila dilihat ke belakang semula, yaa memang aku ambik keputusan yang berisiko.. tapi aku pun manusia biasa, yang tak lari dari buat salah, ada nafsu, keinginan nak happy macam orang lain. so salah sapa?

tak.. tak dak salah sapa-sapa.. cuma kalau aku diberi peluang untuk jelaskan hal sebenar, pertahankan diri, everything gonna be alright..hopefully.. acc, i really dont care about a lot of things, but when i do care, i care too much.. sampai bagi kesan pada emosi aku, rutin harian macam2 lagi la.. aku sendiri pon tak pasti sampai bila aku boleh bertahan.. dan bila sampai masanya aku feed up, apa akan jadi? aku takut nak fikir.. bila aku serabut, aku berharap masa tolonglah berlalu dengan pantas, supaya aku tak merasai setiap detik yang menyakitkan ni. di mana penamat cerita ni? ya Allah, air mata ni tak pernah kering. kadang2 rasa berdosa air mata ni membazir pada perkara yang selain Dia.. 

sampai bila? sampai bila? tak ada jawapan.. aku akan tunggu, sampai semuanya jelas.. setia menunggu keadaan kembali normal.. semoga aku terus bertahan.. tunjang kekuatan hanya diri sendiri yang mampu keluarkan.. jadi, tabahlah wahai halimaton.. orang lain tak tahu how strunggle u are sayang.. only yourself know it. so be patient. the best things happen unexpectedly :') trust Him, the one and only who always listen for u.
salam.

Thursday, 6 March 2014

tak faham!


lamanya rasa tak merapu meraban dekat blog. kekangan masa dan jugak mood menulis yang tak kunjung tiba mungkin penyebab utama blog ni sunyi sepi. aahh, lantak lah..bukan ada yang membaca pun..haha.. menulis di blog ni pun sebagai salah satu cara aku tak lupa akan sesuatu peristiwa yang penting dalam hidup aku..tu ja..kannn kannn...eh!

sat ja masa berlalu, dah semester 6 pon! umur pun dah 23 tahun, tapi kalau ikut bulan masih sweet 22 lah..klau ikut muka plak super sweet sixteen yaauuw! tahap kemalasan nk belajar tu makin menjadi-jadi ibarat cendawan tumbuh selepas hujan.. *macam tak masuk ja kan* lantak! kadang-kadang qasa nak cepat ja abes belajaq.. tapi dalam masa yang sama qasa sedih plak nanti dah tak boleh nak berjimba-jimba, bergurau senda bergelak sakan bergedik santai dan sebagai nya dengan kawan-kawan tersayang.. aaarrghhhh... manusia manusia.. gila!

aku pun tak dak idea sebenaqnya malam ni, saja ikut ja apa yang dalam kepala nak keluaq, aku taip.. dan tetiba qasa nak menangis.. so nak menangis dulu lah..esok aku sambung meraban.
nampak kekecauan tu kan? ok bai!