Thursday, 21 February 2013

al sedia al maklum sem baru sudah bermula.. so aku nak post gambaq gambaq tebaru di awal sem ini.. sja nak habaq, blog i suke hati i lah..HAHAHHAHAHAHAHAHAH *gedik*
sebahagian daripada classmate aku


ini semua pooyoooooo...


ni view dari tingkap bilik aku..aku suka sangat sebab apa? dapat cuci mata tengok
pakwe-pakwe lalu lalang..kahkahkah











okeh ni saja gatai


ni pun gatai jugak...


ok bai..

Wednesday, 20 February 2013

Penawar sihir dan gangguan jin





sorang sahabat aku yang cadangkan aku dengar ayat-ayat ni setiap hari waktu pagi dan petang. jadikan amalan..sekurangnya dapat elakkan kita dari gangguan jin dan sihir..kita usaha, yang lain serahkan pada Allah.Membaca... Menghafal... memahami isi... dan mengamalkan, insya allah lebih banyak manfaatnya, semoga semua terhindar dari gangguan syaithan yang terkutuk. 



Sunday, 17 February 2013

perjalanan diteruskan

kejap sungguh masa berlalu.. qasa mcam baqu semalam duk bermanja-manja dengan family, tapi haqini dah terpacak di penjara upsi.. perasaan? haruuslahh terkilan, sedih, dan sebagainya yang berkaitan.. esok dah bermula kelas pertama untuk sesi sem 4, tahun kedua aku dalam pengajian ni :) kejap ja kan..
boleh tahan banyak jugak la azam aku untuk sem ini..terlaksana atau tidak tu suma belakang kira.. janji aku ada list untuk azam sem ni kan kan? di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat berbahagia kepada abang angkat aku dah isteri yang dah lansungkan majlis perkahwinan mereka pada CNY yang lalu.. aku jadi pengapit depa tau..wife abang yang mintak.. baik sangat wife dia :)
ni kenduri sebelah pompuan..biru :)

abang aku fail bab posing.haha

hampir 8 taun hbungan adik abg ni :) alhamdulillah

sebelah lelaki, pakai gaun plak.. teringin la ..hehe


sweet aih manusia berdua ni :)
cuti sem sebulan ja, macam macam dah jadi sepanjang cuti ni..penat..tapi enjoy..yeaahh, akan aku teruskan untuk melaksanakan azam baru nih.HAHAHA.. *tolong support* akhr sekali, kepada abang dan kak yani, semoga berbahagia ke akhir hayat dan dapat baby yang comel2 dan sihat belaka tau? :)

Tuesday, 5 February 2013

gumbira + sedih

sobb sobs sobs.. *lap hinguih* acc haqini aku nak post cita gumbira, tetapi alangkah kuciwanya daku mendapat berita kurang enak di siang hari tadi.. ni tengah kompius nak cita hat sedih ka hat gumbira.. dah ow som tadi so aku tolak tepi dulu cita sedih, ikut turn la sebab cita gumbira mai dulu..
semalam nani dengan sarah mai kulim ajak aku berfoya foya. plan last minit memang selalunya menjadik  la..sungguh.. so lebih kurang dalam pukul 2 macam tu kedua mereka pon sampai la ke rumah i. *gedik* tak dak menda sangat kat kulim ni, masa pon tak banyak kan sebab depa dua duk dekat padang serai dekat dah dengan sungai petani tu. so masa itu emas. kami lepak giant ja.
awai2 sampai serbu wayang dulu, nani dengan sarah nak tengok cita juvana..aku ikut ja tak kisah pon. sementara nak tunggu wayang mula, kami jalan2 dulu buang duit beli baju konon.aku mcam besa la tshirt ja aku qeti beli.haha.. lepas tengok wayang kami wat idea gila, masuk karoke..ok ok, maybe bagi orang lain karoke tu benda biasa dah.tapi tak bagi kami 3 oqang sebabnya ni ist time kami masuk! haha..
memang lawak la, kemain semangat nak nyanyi konon, last2 nak pilih lagu pun tak qeti..memang buang masa duk caqi lagu ja.last2 panggil kak kat kaunter tu tolong ajaq.hahaha..bila dah bolih nyanyi, sumpah sumbang suaqa soqang2! hahah..memang enjoy la..kami plan len kali tak mau tengok wayang lah, bek melalak ke karoke.haha..besss ooo..
lepas dah puas melalak tibalah masa mengisi perot.. kejap nak makan itu, kejap nak makan ini, aku soh makan angin ja senang.haha..last2 makan pizza la.senang,selesa dan sedap! haha






























 sekian dahulu lah, nak sambung berangan senyum senyum dengan zain min hoo.hahah..