Sunday, 9 December 2012

World Taekwondo Federation (WTF) UPSI






Assalammualaikum wbt..

moning moning.. awai sangat beta bangun pagi ni, pekena nescafe 3 in 1, pastu badan pong jadi segaq bugaq, mula la jaqi jemaqi ni gatai nak menari ataih keyboard. acc badan cek masih sakit sakit, eh lenguh lenguh la sebab semalam ada sukan upsi. gua masuk taekwondo tahu? tahu? haa saja buat kemaihh.. padahai bukan apa sangat pong.. masuk pong sebab terpaksa.. haha.. taekwondo ni ada banyak la yang aku tau WTF dengan ITF.. WTF tu World Taekwondo Federation tau, bukan what the !@#.. hampa ni otak laa.. yang ITF tu Intenational Taekwondo Federation. aku pun tak tau apa beza dua ni.. hahaha..

ok ok, nak dijadikan cerita dah aku ambik taekwondo ni sebagai subjek koko, kira wajib la masuk apa apa pertandingan dalam taekwondo ni. ada sparing, pomsea, demo.. sparing tu ganaih sikit kena tumbuk tendang bagai. aku lemah lembik, so tak sesuai.. demo plak demo laa..haha.. tapi dia kena menari nari sikit itu ini.. hat ni pong aku tak sesuai, aku keqaiihhh.. so aku pilih masuk pomsea.. pomsea ni dia ada katogeri single, double dan mix. nak ambik single, cek malu.. so aku ambik double lah dengan my best friends, CIK NANI **klik untuk ke blog beliau


yellow belt tak dapat lagi, kuciwa la kena pkai white belt ni lagi masa  duk ber'pomsea'.


ketaqqqnya tuhan saja tau.. cek malu la qamai sangat yang tengok **padahai oqang tak peduli pon kewujudan aku. dak dak nak habaq ketaq sebab takut lupa step, takot oqang gelak.. uwwaa.. siyess aku dengan nani takut sebab qamai kot couple2 sebelum kami tu yang lupa step.. bila turn kami tiba, haaissshh jantong cek luquh, cepat2 cek angkat balik jantung letak tempat asai.. dan teruskan perjalanan ke gelanggang.. fuuhh.. puaihh duk pung pang pung pang..akhirrrnyaaaaaaaaaaaaa.. aku dengan nani berjaya tamatkan pomsea tampa lupa step.. yahooo.. hahah.. poyo nya lah aku ni wahai kawan kawan..

kemudian acara seterusnya tu sparing lah yang banyak sangat katogerinya.. aku pong jd penonton setia ja la..lama lama mata makin kuyu.. pequt duk bunyi.. game makin bosang.. pusing ke kiri ke kanan.. eh, nmpak jejaka segak kat gelanggan sebelah tengah men takraw.. haa cuci mata sat.. tahan sat saja, kemudian kembali mengantuk.. akhirnya aku ambik keputusan angkat diri blah dulu.. haha.. malam nya ada lagi, tapi men dengan pemalas mcam aku nih, memang tak jenguk dah ke gym.. aku balik kemas bilik, basuh baju, mandi manda, wat apa yang patut bla bla bla. eh awainya aku tidoq semalam. so pagi pong bangun awai.. hehe.. tu ja nak sembang bohong pagi nih.. kihkihkih..


aku mintak maap buat muka mintak penampaq mcam tu. nani pesan suquh cover mulut luas aku tu..hahah..
hat hujung baju pink tu fas.. musuh pomsea aku dengan nani. haha
lagi sekali mintak maap wak muka mak jemah.. ni dengan zimah
eh macam pantun..haha


sampai kita ketemu lagi ya dong.. mmuaahh!


counselor to be..


No comments:

Post a Comment