Wednesday, 12 December 2012

Uhibbukifillah






Assalamualaikum wbt..

Uhibbukifillah.. waahh lama sangat tak cakap cakap arab.. dah lama tinggai, otak pon dah jem.. kadang kadang terselit juga rasa cemburu tengok kawan kawan yang seperjuangan dulu masih boleh teruskan belajaq bahasa arab. aku jugak soqang soqang ketinggalan. *sambil kesat ayaq mata.. ok la ok la, dh abeh drama.. tengok tajuk aku kali ni, uhibbukifillah.. maksudnya, aku mencintaimu kerana Allah. cinta sapa? cek cinta kawang kawang cek ler.. bukan cinta cinta cowok ok.

Sepanjang bergelaq mahasiswa dekat upsi ni selama 3 semester, aku qasa sem ni lah aku paling hepi. sebab apa? sebab ada kawan kawan yang sangat paham aku. walaupun gila gila depa tu tak kiqa masa, tapi depa ni still boleh dianggap manusia separa. normal. kiqa haqi haqi kalau jumpa ada saja bahan yang nak sembang, bawak brguqau dan sebagainya.ok maap ayat skema.



Ni lah jantung hati aku kat upsi ni 

Lagi satu kan, dalam kelas kami ni ada 25 oqang. so ada la antara depa bawak keta moto, so pakat duk angkut kawan-kawan sekali pi kelas. kami enam oqang ni soqang pong tak dak transport. haha. so kami kami ja setia dengan pak cik bus, hiburkan hati pak cik pak cik bus sekalian dengan kerenah kami. hujan panas setia bersama. peerghh ayat. tapi jujurnya aku cakap, aku seronok naik bus haqi haqi. tang part berebut tu paling best.. kiqa aku dengan kawan kawan tak penah la miss naik bus. mst dapat. kiqa kalau soqang tak lepaih nak nek,yang len pong jgn nek.. haha

Kami semua ada persamaan apa tau? semuanya jenih homesick. pantang cuti mmg angkat kaki nak balik. ni ada lagi seminggu nak cuti stdy week. mmg tak sabaq baq hang nak balik. aku, sarah, farah n zimah tadi sewa keta pi beli tiket untuk berangkat pulang kamis depan.ya Allah, tuhan saja tau betapa aku tak tahan sangat dah balik rumah.. 

yes! tiket dh beli
yeeaaaaahhh.. sungguh tak sabaq.. nak jenguk mak ayah, kakak2 sekalian serta anak sedara yang dikasihi.owh tolong sabaq tunggu acu hampa ni balik.boleh kita men aci ligan, masak2 serta men gusti2. owh rindu! eh, maap dah laqi tajuk.. asal tadi nak cita pasai kawan kan. owh ok continue.. 
so upsi dah buat sistem baqu dalam nak susun jadual subjek mulai sem depan. banyak group yang dah tak sama. tapi tak kisah la sebab sem ni pun bukan semua kelas kami group sama tapi still boleh together gether kan..*ni kalau ckgu bi baca blog aku ni mau kena sound.. kawan aku 5 oqang ni depa ambik sbjek fokus b.malaysia. aku soqang ja ambik sejarah sebabnya aku mmg cannot go dengan bm. no no! sejarah boleh la bohong sikit sikit kaann..
akhir kata dari cikgu eton, saya sayang kawang kawang sayang..

dengan CIK NANI..klik utk ke blog beliau



ni sarah n nani.. awai2 dulu gua kompius muka depa ni..lama2 dak dahh! haha
klik SINI utk ke blog sarah

nani, aku dan farah. masa ni awai sem 3 kami jalan2 keyel. farah tak dak blog. otw mungkin..hehe

err.. ni ntah model apa.. tapi masa ni tengah tunggu putera william, rezeki dapat tengok daqi jah pong ok what

miss this moment!  farah pose paling best..haha

aku dengan sarah n nisah. aku lupa lah blog nisah..hahah

syaaannnnteeekkkknyaaaaa! pemandangan blakang tu kan..

masa hari keluarga sem 2. suasana pagi kat tasik ni mmg best. tp duk dalam slimut lagi bes..

ok ni masa kami sem 1. ada AGM kot masa ni. lawak plak tgk..haha



ok done aku merapu. nak siap2 malam ni ada kelas ganti plak kan.ok itu mmg sangat sweet.. salam.

Counselor to be..

4 comments: