Friday, 30 November 2012

Tutorial Print Screen

Assalammualaikum wbt..

Ok dear, semalam ada kawan aku yang tanyakan aku pasal mcam mana nak buat print screen ni. Aku pasti la ramai yang dah tahu kan, tapi mest ada jgak yang tak tahu.. apa mcam pelik ja ayat aku ni.. ok abaikan.. So entry kali ni aku nak tunjuk sikit macam mana nak print screen apa2 yang kita nak.. 







1.Ok mula2 hampa kena cari dulu butang print screen @ Sys Rq dekat keyboard. mesti ada.. kalau tak dak pun bagi ada jugak.


 2. Lepas tu hampa buka la gambaq dekat depan monitor, gambaq mana yang hampa nak ambik kan pastu   tekan print screen. tekan la banyak kali pong, keyboard tu tak meletup.haha.


3. Seterusnya hampa bukak Microsoft Paint. Software ni wajib ada la, kalau tak dak dalam lappy hampa sila  humban laptop anda ke laut.



4. Lepas tu pi ke edit dan paste la dan buat la apa-apa yang hampa nak tambah tolak ka. Last sekali save macam biasa la noh.. senang saja kan macam kiqa semuiit.




Harap-harap tutorial ni dapat membantu lah serba sedikit yang mana tak tau tu kan. ##merujuk kepada kawan aku..kihkihkih.. ok selamat maju jaya.. mmuuahh




counselor to be..

No comments:

Post a Comment